Uitnodigende Fiets

11 augustus 2015 | Jean-Paul Toonen

Hij valt wel op, zo'n knalgele bagagedrager op je fiets. Maar dat moet ook, want het is uitnodiging voor iedereen die wel een lift kan gebruiken.

Schermafbeelding 2015-08-11 om 09.33.44.png ©2015YellowBackie

Dit gratis initiatief is bijzonder geschikt voor steden met veel bezoekers. Daarvan is Maastricht er beslist een. En het idee is zo simpel, dat je je afvraagt waarom het er niet eerder was. Elke Maastrichtenaar met een fiets kan meedoen. Door heel eenvoudig je oude bagagedrager van de fiets te laten vervangen door een gele Yellow Backie. Een solide rekje waarmee je vanaf dat moment iedereen uitnodigt voor een lift. Voetgangers die op zoek zijn naar een gids of een lift, wachten een passerende gele bagagedrager af en roepen "Backie..!". Het idee is bedacht door Wilmar Versprille en Matthijs Groos. En zij hebben gevraagd aan Gijs Pouwels en Adriaan van de Polder om daar een korte promofilm voor te maken.

Maastrichtse beleidsmakers zouden graag meer integratie zien tussen studenten en de andere Maastrichtenaren. Nou, dan is dit een deel van de oplossing. Zoals de Yellow Backies in Amsterdam al gratis over de toonbank gaan - op basis van een persoonlijke motivatie van de aanvrager - zo zou dat natuurlijk ook in Maastricht kunnen. Het is een uitermate charmant middel om mensen meer met elkaar in contact te brengen. Het initiatief is nog maar nét van start, dus de resultaten zijn nog niet onderzocht, maar elke onderbuik voelt aan dat is charme-offensief kans maakt.

Schermafbeelding 2015-08-11 om 09.42.38.png ©2015YellowBackie

blog overzicht
Gesprek laden