Twitteren voor heel Maastricht

26 februari 2015 | Jean-Paul Toonen

In Zweden bedenkt men in 2011 dat je het nationale Twitteraccount @sweden wekelijks aan iemand anders kunt geven. Een actieve twitteraar die alle volgers eigen tips en thema's laat zien. Zoiets kan in Maastricht natuurlijk ook.

Tunde Leidsman Tunde Leidsman - ©Training Maastricht

Met het geven van zo'n groot twitter-account, geef je die tijdelijke gebruiker een platform naar een groot publiek. In zweden waren dat toen 25.000 volgers (inmiddels 80.000). En de week daarna is er weer iemand anders aan de beurt. Elke week een andere beheerder, of noem het curator. Want die persoon mag de aandacht sturen naar de onderwerpen die hem of haar het meeste aanstaan, of ook tegenstaan. Naar eigen inzicht. In Zweden werd dat initiatief geleid door Curators of Sweden, zodat je altijd wel verzekerd was van een dynamische curator.

Zoiets zou in Maastricht natuurlijk ook kunnen. Geef het Twitter-account @maastricht beurtelings eens aan dynamische Maastrichtenaren en laat de volgers meevoeren naar bijzonder activiteiten en locaties. Ik zou wel eens een weekje willen meekijken met Leon Banser in zijn sociale volkstuin in Wyckerpoort. Of met een docente aan Tyltylschool de Maasgouw. Maar ook een weekje met een student in Daalhof, de ambulance-chauffeur, een bewoner van het Landbouwbelang of de creatieve sportman Tunde Leidsman (op de foto). Het zou een fraaie, bonte stoet kunnen zijn met foto’s en teksten van aanpakkers, sociale en geëngageerde mensen.

Het twitter-account @maastricht wordt beheerd door een stichting die zo'n creatieve samenwerking misschien wel aardig vindt, voor een poosje.  Waardoor overigens ook het aantal volgers (ca. 2.000) van dat account weer oploopt natuurlijk.


blog overzicht
Gesprek laden