TringTring

25 mei 2015 | Jean-Paul Toonen

In Amsterdam gaan ze het proberen. Een nieuwe app die via crowdsourcing een collectieve bezorgdienst op gang brengt. Alléén met fietsers.

Stel je voor dat de er steeds meer fietsers meedoen aan een stedelijke bezorgdienst. Dat initiatief kan de luchtkwaliteit in de stad weer een tikje verbeteren, omdat scooters en auto’s concurrentie krijgen. De nieuwe app heet TringTring en zit nog in de opstartfase. Iedereen kan gebruik maken van de dienst maar kan ook zelf transporteren. Een bezorg-ritje door Amsterdam levert een vergoeding van minimaal 5 € op.

Schermafbeelding 2015-05-25 om 09.50.58.png ©2015TringTring

Misschien dat voor de bestaande fietskoerier deze ontwikkeling als een bedreiging aanvoelt. Ofschoon hen niets in de weg staat om ook zelf over te schakelen op deze app. En mogelijk zullen het aantal transport-opdrachten flink toenemen. Denk daarbij aan bestellingen bij buurtwinkels en vers-markten. Zoals “Uber” de taxi-branche verandert, kan hetzelfde gebeuren bij het stedelijk goederentransport. Maar dan met als resultaat dat er minder schadelijke uitstoot in de stad zal zijn.

Schermafbeelding 2015-05-25 om 09.56.25.png ©2015ruudvloeimans

Iedereen met een fiets en een smartphone kan meedoen. Wie de app installeert kan meteen opdrachten ontvangen. Zo’n twintig retailers hebben zich al ingeschreven om gebruik te maken van de service. En door de schaalgrootte is Amsterdam een perfecte proeftuin voor deze app. Wie weet, dringt het systeem ook door tot Maastricht.


blog overzicht
Gesprek laden