Tijdelijke Lippenstift

12 mei 2015 | Jean-Paul Toonen

In Arnhem schreef een groep creatieve ondernemers een prijsvraag uit onder de naam: “lippenstift voor de stad.” Geen blijvende facelift dus, maar een tijdelijke verbetering van een minder fraai stukje stad.

Het initiatief 'Lippenstift voor de Stad' komt van een groep creatieve ondernemers die vinden dat een stad juist in crisis tijd veel meer positieve aandacht nodig heeft. En met hun oproep om een creatieve tijdelijke aankleding te bedenken, zijn er mensen uit de stad aan de slag gegaan.

Schermafbeelding 2015-05-12 om 11.11.19.png ©2012Jeroen Helder/Servie Boetzkes

De publieksprijs was veruit de meest opvallende inzending, door Jeroen Helder en Servie Boetzkes. Een oude schoorsteen van het verpauperde Coberco-terrein wordt daarbij de ludieke vlag op een tijdelijke modderschuit. Door er een lichtgevende rookwolk op te monteren. De jury zei ervan: “Op een milieuvriendelijke manier komt er rook uit de schoorsteen en dat is heel spitsvondig gedaan. Zodat je, als je als bezoeker de stad binnenkomt, daadwerkelijk ziet dat je in een creatieve en innovatieve stad aankomt.”

De voorkeur van de jury zelf ging naar een project voor braakliggend terrein: “Mens erger je niet.” Een reuzen-variant van het bekende bordspel, die geschikt is voor braakliggende terreinen.

MEJN_029.jpg ©2012Sezen Ornek

blog overzicht
Gesprek laden