Ideeën-kracht

07 juni 2015 | Jean-Paul Toonen

Onze generatie kan haar ideeën sneller dan ooit over de wereld verspreiden. Dat maakt ons zeer adaptief als soort. Public speaker Jason Silva stelt ons de vraag voor welke ideeën we dan zullen kiezen.

Silva biedt filosofie, wetenschap en kunst voor de YouTube generatie. Zijn eigen YouTube kanaal biedt een stroom aan 'trailers voor ideeën' die opgeteld miljoenen keren zijn gezien en gedeeld. In deze editie maakt hij de kijker bewust van de eigen verantwoordelijkheid in de verspreiding van goede ideeën. 

Schermafbeelding 2015-06-07 om 15.01.40.png ©2015JasonSilva

In de evolutie ging het er nog om wie de beste genen had, om daarmee als soort te overleven. Tegenwoordig zijn in belangrijke maten de ideeën doorslaggevend voor onze soort. Bijzondere enkelingen krijgen de kans om hun denkbeelden met de snelheid van het licht over de aarde te verspreiden. 

Maar wat zijn de ideeën die wij helpen verspreiden? Zijn wij ons wel bewust van die verantwoordelijkheid? Telkens als wij een idee delen, tweeten, publiceren of posten dragen we bij aan de verspreiding. Zo schrijven we allemaal samen onze toekomst en hebben we grote invloed op hetgeen er gebeurt.

Het is de moeite waard eens af en toe wat video's van deze Jason Silva te bekijken of een abonnement te nemen. Want Silva kan in korte tijd enorm inspireren en nieuw perspectief bieden over de meest uiteenlopende onderwerpen. En het aardige daarbij is dat de films in een krachtige dynamiek zijn gemaakt. Vooralsnog alleen in het Engels, maar deze video's zijn uiteraard heel geschikt om te verspreiden via de sociale media. 


blog overzicht
Gesprek laden