Beproefde Stads-Ideeën

08 juli 2015 | Jean-Paul Toonen

Als de meest innovatieve steden in de wereld hun nieuwe en goede ideeën nu eens zouden delen? Welnu, dat gebeurt.

Er zijn steeds meer online platforms die aanschouwelijk maken wat men zoal bedenkt, uitprobeert en wat goed werkt in een moderne stad. Een van die platforms is NEXT CITY met als ondertitel: Inspiring Better Cities. En het is ook voor Maastricht eens de moeite te verkennen wat we daarvan kunnen leren.

Schermafbeelding 2015-07-08 om 14.46.43.png ©2015Oriez

Op hun site publiceren deze vrijwilligers dagelijks nieuwe concepten en de resultaten daarvan. Men heeft vooral aandacht voor sociaal-economische en milieu-thema's, met als doel onze moderne Westerse steden te ontwikkelen in duurzaamheid en leefbaarheid.

Iedereen kan zich laten inspireren door NEXT CITY, door zich bijvoorbeeld te abonneren op het blog. Al hoort Maastricht tot de kleinere steden, allerlei thema's zijn toch interessant. Zo vertelt Adam Forman hoe je je stad betaalbaar houdt voor bewoners uit de creatieve industrie.

Schermafbeelding 2015-07-08 om 15.06.31.png ©2015JohnMinchillo

En via haar Twitter account maakt NEXT CITY ons attent op Pop-up Stores, Augmented toepassingen, geslaagde Events en tal van andere voorbeelden uit hedendaagse stadsontwikkeling. En misschien kwam zelfs het idee voor onze bonte oversteekplaats op het Vrijthof, uitgevoerd in regenboogkleuren wel uit dit artikel van Marielle Mondon.

regenboog.jpg ©2015MaastrichtColoursYou!

blog overzicht
Gesprek laden