thepeopleyoulove.jpg Robert Montgomery © 2010

Bezinning Onderweg

26 januari 2015 | Redactie

Initiatieven om onze leefomgeving meer bezinnende inhoud te geven of juist wat meer vrolijkheid, zie je op steeds meer plaatsen in de wereld. Ook in Maastricht. Soms gecoördineerde acties in samenspraak met het beheer, soms juist autonoom.

Schermafbeelding_2015-01-26_om_12.22.36.png

“The people you love become ghosts inside of you, and like this you keep them alive.” Een quote van de Robert Montgomery, die als kunstenaar in grote Europese steden teksten plaatst op billboards. Daarmee schept hij voor passanten momenten van bezinning. Zijn aanplak-posters waren aanvankelijk illegaal. Maar waarom zou je billboards daar niet af en toe legaal voor gebruiken? Daarnaast plaatst Robert ook zelf borden, bestickerd met verrassende teksten. Wist je dat er ook in Maastricht een poos lang zo’n bord te vinden was, in het Stadspark nabij het Tongerseplein? Niet van Robert Mongomery overigens. De teksten op dat bord kwamen van inzenders zelf, die deze stuurden aan woordvoerder-maastricht.nl en zouden elke twee weken worden vervangen. Meestal hadden die teksten iets grappigs en waren altijd verwonderend. Het bord staat er helaas niet meer. Maar er is best op meer locaties plaats voor zulke momenten van bezinning. En af en toe wat meer humor kan ook geen kwaad.

Wat verderop - op het trottoir van de Tongerseweg - heeft iemand uit puur plezier mozaïeken stoeptegels geplaatst. Zomaar in het trottoir, tussen de andere tegels in. Het maakt de argeloze wandelaar elke 100 meter attent op de aardigheid van een wandeling door deze straat. Want ze ontgaan je niet, deze bonte pareltjes die voetgangers doen glimlachen. Hoe zou dat zijn als we dat in veel meer Maastrichtse straten zouden doen?

Schermafbeelding 2015-01-26 om 11.41.32.png
test

blog overzicht
Gesprek laden